OBS! Det här företaget är sålt.

Affärs- & konferenshotell belägen i en stad med stark tillväxt (ID: S3497) Skriv ut Tipsa

Bolaget bedriver ett 4-stjärnigt affärs- och konferenshotell beläget centralt i en tillväxtstad i södra Sverige. Hotellets fyra stjärnor vilar på en 100-årig tradition av gedigen hotellverksamhet. Med en hög komfort, prisvärda paket och behaglig atmosfär vill Bolaget erbjuda det allra bästa inom hotell och konferens. Bolagets omsättning har under de senaste åren uppgått till c:a 20-30 Mkr.

Snabbfakta

Hotell/Restaurang/Turism
Syd
20-50 Mkr

Beställning av PM

Eftersom objektet är sålt är det inte längre möjligt att beställa PM.

Verksamhet

Hotellet har totalt 93 rum, bastu, motionsrum, 4 stora konferenslokaler och grupprum. Hotellet tar emot konferensgrupper om upp till 400 personer och erbjuder personlig konferensservice.


Hotellet har även en egen restaurang som serverar konferensmaten och är även öppen för affärsluncher eller middagar mot förbeställning.

Även fastigheten, vari verksamheten bedrivs, är till försäljning om en ny ägare önskar förvärva denna i samband med verksamheten.


Försäljningen sker främst via Bolagets egna innesäljare-/bokare samt via bokningssidor på Internet.


All marknadsföring sker lokalt eller på riksnivå genom den serviceorganisation i vilket hotellet ingår. Marknads-föringen sker främst via Internet och sociala medier.


De främsta säljargumenten är att Bolaget erbjuder ett fullservicehotell med perfekt läge, hög servicenivå på konferenserna med hög nivå på det tekniska utbudet.

Ekonomisk utveckling

Bolagets omsättning har under de senaste åren uppgått till c:a 20-30 Mkr.

Varför är detta ett bra förvärv?

  • Välrenommerat hotell som är utan direkt konkurrens på orten.
  • Hotellet är inte beroende av en stor kund.
  • Möjlighet till att enkelt bygga ut med fler rum för att bemöta den ökade efterfrågan på grund den planerade utökning på kommunikationer på orten.
  • God möjlighet till expansion. Det finns framtaget förslag på en utökning med s.k. kajutarum.
  • Orten står starkt i Tillväxtverkets bedömning för känslighet för yttre påverkan och har en topplacering av 290 kommuner i landet.
  • Antalet övernattningar har ökat från c:a 13 000 nätter till c.a 15 000 nätter och har därefter legat stadigt på c:a 15 000 nätter.