Bolag med egna produkter till byggindustrin (ID: S3590) Skriv ut Tipsa

Bolag som tillverkar stål- och metallprodukter till bygg- och tillverkningsindustrin. Verksamheten utgår från egna lokaler i östra Sverige. Kunderna finns främst nationellt men även internationellt.

Snabbfakta

Tillverkning/industri
Öst
20-50 Mkr

Beställ PM

Skicka in dina uppgifter så kommer ansvarig mäklare att kontakta dig.

Beställ PM

Verksamhet

Bolaget som grundades i början på 90-talet designar, tillverkar och säljer stål- och metallprodukter till bygg- och tillverkningsindustrin. Produkterna är i standardutförande, egendesignade eller kundunika.


Verksamheten utgår från de egna lokalerna. Bolaget verkar främst på den nationella marknaden men några procent av försäljningen går på export till Norge. Bland bolagets största beställare finns de stora svenska byggbolagen samt ett stort internationellt bolag.


Bolaget har idag ca 35 medarbetare med hög kompetens och låg personalomsättning. Incitament finns för medarbetarna att lära sig fler moment i produktionen för en ökad flexibilitet.

Ekonomisk utveckling

Bolaget har de tre senaste åren haft en stabil omsättning på drygt 35 Mkr som förväntas öka. Bolagets rörelsemarginal har varit positiv men varierat de senaste åren.

Varför är detta ett bra förvärv?

  • Långa stabila relationer med sina viktigaste kunder som är stora nationella och internationella bolag.
  • Duktiga medarbetare med låg personalomsättning.
  • Efterfrågade egna produkter som ger kostnadseffektivitet och skalbarhet.
  • Hela produktionen sker i egen regi.