Hotell- och konferensverksamhet med en egen anläggning i södra Sverige (ID: S3665) Skriv ut Tipsa

Hotell- och konferensverksamhet beläget i en vacker miljö omgivet av skog men ändå med närhet till bra kommunikationer. Ett perfekt hotell för konferens, övernattning, kick-off, fest och högtid. Bolaget strävar efter att ha en personlig kontakt med alla gäster och är även noga med att vara omhändertagande. Omsättning uppgick till ca 9,8 mkr per 2016/2017 med ett rörelseresultat på ca 1,3 mkr.

Snabbfakta

Hotell/Restaurang/Turism
Syd
10-20 Mkr

Beställ PM

Skicka in dina uppgifter så kommer ansvarig mäklare att kontakta dig.

Beställ PM

Verksamhet

I anrik miljö med hög komfort finns 70 bäddar samt flertalet konferensrum med plats för 2-200 personer. Hotellets anor från tidigt 1900-tal skapar en unik känsla. Flertalet av rummen är nyrenoverade i klassisk stil. Hotellet är klassat som 3*** hotell av VISITA.


Totala anläggningen har en yta på 5 700 . Lokalerna, vari hotellverksamheten bedrivs, uppgår till ca 4 640 . En del av byggnaden hyrs ut och ger intäkter på ca 1 mkr/år.


Förutom boende erbjuder hotellet uppskattade weekendpaket med varierande innehåll där övernattning, middag och frukostbuffé alltid ingår. För konferenser har hotellet stilfulla konferenslokaler med alla moderna bekvämligheter som kan tänkas behövas.


I hotell- och konferensverksamheten arbetar idag 6 personer.

Ekonomisk utveckling

Nyckeltal (mkr)
2017 2016
Omsättning 9,8 9,9
Rörelseresultat 1,3 0,9
Resultat efter finansnetto 1,0 0,7

Varför är detta ett bra förvärv?

  • Hotellets faciliteter är anpassat för konferensverksamhet för såväl mindre som större konferenser.
  • Kommunen, vari anläggningen är belägen, har ett väl utvecklat och diversifierat näringsliv med såväl mindre som större företag. Kommunen står även starkt i Tillväxtverkets bedömning för känslighet för yttre påverkan och kommunen har en topplacering av 290 kommuner i landet.