HJB Transport AB (ID: S3822) Skriv ut Tipsa

Företagsförmedling har uppdraget att förmedla en transportverksamhet som utför alla typer av entreprenader som t.ex. återvinningstransporter, maskinflytt, sand/saltspridning, krankörning, palltransporter samt transport av grus, sand, jord och annat material. Bolaget har en välutrustad fordonspark vilket medför att de kan åta sig en variation av transportuppdrag. Bolagets omsättning uppgick till ca 14,3 Mkr per 2017 med ett rörelseresultat på ca 1,3 Mkr.

Snabbfakta

Transport
Väst
10-20 Mkr

Beställ PM

Skicka in dina uppgifter så kommer ansvarig mäklare att kontakta dig.

Beställ PM

Verksamhet

Bolagets engagemang för åkerinäringen och för deras kunder är något utöver det vanliga. Därför har Bolaget satt ihop en miljöpolicy för att deklarera deras miljöambitioner.


Bolaget kunder är framförallt företag men även privatpersoner i hela Sjuhäradsbygden, även kallad Boråsregionen.


Bolaget är tillsammans med ca 40 andra företag delägare i Schakt & Transport i Borås Entreprenad AB (STC Borås). Bolagets fordon drivs alla av Energifabrikens bränsle, HVO, som är 100 % förnybart.


Möjligheter för att utveckla verksamheten är stora, om tid och resurser finns. Tex finns stor efterfrågan på transporter inom återvinning som nuvarande ägare i dagsläget inte åtagit sig. Vidare finns möjlighet att i större utsträckning nyttja verkstaden.


Bolaget bedriver sin verksamhet på Vävlagargatan 11 i Brämhult, Borås Kommun. Fastigheten ägs av Schakt och Transportcentralen i Borås Ekonomiska Förening. Bolaget hyr kontor på ca 25 m2 med lunchrum, WC och dusch på ca 36 m2. Vidare hyr Bolaget en uppställningsyta på ca 1 700 m2.


Bolaget har även lokaler belägna på Vävlagargatan 4P och 4Q. Dessa lokaler ägs av Kyllared Fastighets och Försäljnings AB och kan ingå som en del av försäljningen om ny ägare så önskar. På fastigheterna finns uppfört 2 st. industrifack inrymmande 2 st. garage och verkstad på sammanlagt 188,8 m2, 94,4 m2 vardera.

Ekonomisk utveckling

Det finns stor potential att öka omsättningen då nuvarande ägare medvetet har valt nuvarande beläggning och omsättningsnivå.

Nyckeltal (mkr)
2017-12-31 2016-12-31 2015-12-31
Omsättning 14,3 16,4 19,3
Rörelseresultat 1,3 2,3 0,7
Balansomslutning 19,0 19,8 17,5
Soliditet 28 % 23 % 17 %

Varför är detta ett bra förvärv?

  • Bolaget har ett gott renommé på marknaden och bland kunderna.
  • Bolagets förare innehar ett flertal behörigheter.
  • Samtliga fordonens drivmedel är HVO, som är 100 % förnybart bränsle.
  • Transporterna håller hög kvalitet med nyare bilar.
  • Bolaget har ett starkt samarbete med andra åkerier.
  • Bolaget har en erfaren organisation med självgående personal.
  • Bra läge och smidig kommunikation då verksamheten bedrivs i STC:s lokaler.
  • Bolaget har en modern och fräsch fordonspark.