Snabbt växande nischat e-handelsföretag inom sport och fritid (ID: S3877) Skriv ut Tipsa

Företagsförmedlingen har nöjet att förmedla ett mycket framgångsrikt e-handelsföretag som har vuxit snabbt i Norden under de senaste åren och som idag är marknadsledande i Sverige inom sin nisch. Tillväxten har skett med mycket god lönsamhet. Efter sommaren kommer verksamheten att etableras på två nya marknader i Europa. Omsättningen överstiger 28 Mkr med mycket god lönsamhet.

Obs! På grund av sekretesskäl vill säljaren godkänna alla intressenter innan de får ta del av PM. När du har klickat på knappen ”Intresserad? Beställ PM” ber vi dig därför att i fältet ”Meddelande” kort berätta om dig själv, erfarenheter inom företagande, branschen och tanken med förvärvet.

Snabbfakta

Handel
Stockholm
20-50 Mkr

Beställ PM

Skicka in dina uppgifter så kommer ansvarig mäklare att kontakta dig.

Beställ PM

Verksamhet

Försäljningen sker via Bolagets egna webbshopar. Idag sker försäljningen framför allt till den nordiska marknaden, men från och med hösten 2018 öppnar Bolaget upp försäljning på två nya marknader i Europa. Vid årsskiftet 2018/2019 planeras även uppstart av en webbshop på ytterligare en ny marknad i Europa. Planen är att starta upp webbshopar på 2-3 marknader årligen och Bolagets plattform är förberedd för denna expansion.


Bolaget har ca 10 % av den svenska marknaden, men marknadsandelarna ökar kontinuerligt. Även på övriga nordiska marknader har Bolaget en god procentuell ökning och har även blivit bättre på att synas på dessa marknader.


Bolagets kunder består främst av slutkonsumenter. Bolaget bedriver även försäljning till företag, föreningar, kommuner och skolor.


I det nuvarande affärssystem har Bolaget kunddata sedan år 2012 och har totalt 53 677 kunder i sitt register varav 40 546 svenska kunder, 5 025 finska kunder, 6 066 norska kunder samt 2 040 danska kunder. Senaste året har Bolaget registrerat totalt 13 391 nya kunder i sitt register.


Bolagets kunder är generellt en kapitalstark målgrupp och Bolaget har över 51 000 e-postadresser i adressregistret för e-postutskick.

Varför är detta ett bra förvärv?

  • Bolaget har en snabb tillväxt med stark lönsamhet.
  • Bolaget har under sina verksamma år byggt upp ett mycket starkt varumärke och ett gott renommé på marknaden.
  • Bolaget erbjuder ett mycket brett sortiment av utrustning inom sin nisch.
  • Bolagets kundservice och webbshopar är i absolut toppklass med mycket goda omdömen från kunder.
  • Verksamheten har få konkurrenter i Europa inom sin nisch.
  • Webbshoparna har mycket bra synlighet i sökmotorers (Google) organiska lista, d.v.s. sökresultat som inte är annonsering utan bara relevanta visningar. Detta till stor del tack vare många års målmedveten strategi och numera dominans på marknaden.
  • Verksamheten har en stor skalbarhet och en relativt nyutvecklad plattform som stödjer etablering på nya marknader.