Specialist inom högteknologisk tillverkning av mekaniska komponenter (ID: S3927) Skriv ut Tipsa

Företagsförmedling har uppdraget att förmedla en verksamhet inom tillverkning av mekaniska komponenter. Bolaget ska med egen material-försörjning vara ledande i Europa inom sin nisch. Genom Bolagets unika kompetens och erfarenhet inom nischen har volymer genererats även inom Bolagets övriga verksamhetsområden. Bolagets omsättning har under de senaste åren uppgått till mellan 23-25 mkr med ett gott resultat.

Snabbfakta

Tillverkning/industri
Stockholm
20-50 Mkr

Beställ PM

Skicka in dina uppgifter så kommer ansvarig mäklare att kontakta dig.

Beställ PM

Verksamhet

I dagsläget arbetar Bolaget bl. a med företag inom försvars- och rymdindustrin samt medicinteknik, men också med helt fristående projekt där en konstruktör vill ha en snabb möjlighet att t ex testa hållfasthet och konstruktion i någon detalj.


Bolagets kunder finns huvudsakligen i Sverige, men även i England, Spanien, Tyskland, Polen och Italien. Under 2017 hade verksamheten ca 70 olika kunder varav flera större och betydelsefulla aktörer.


Bolaget samarbetar med ett flertal underleverantörer som nyttjas i Bolagets större projekt.
Bolaget har i dagsläget 18 anställda medarbetare exkl. delägare. Medarbetarna är fördelade på befattningarna montörer, säljare, NC-tekniker, mättekniker, produktionstekniker och ytbehandlare.


Verksamheten bedrivs från förhyrda, strategisk belägna lokaler på totalt ca 1 500 m2 med högt i tak, bra golvbärighet och god luftväxling för kemiverksamheten.


Bolaget har observerat en ökad efterfrågan inom alla sina verksamhetsområden. Det bedöms finnas stor potential i nuvarande verksamhet.

Ekonomisk utveckling

Den ekonomiska utvecklingen har under de senaste åren varit god i såväl omsättning som lönsamhet. Bolagets omsättning har under de senaste åren uppgått till mellan ca 23-25 Mkr med god lönsamhet och en EBITA på mellan 8-13%.

Varför är detta ett bra förvärv?

  • Bolaget besitter en unik kompetens och erfarenhet inom sitt område.
  • Bolaget är uppmärksammat internationellt.
  • Personalen är handplockade och har stor erfarenhet av branschen.
  • Verksamheten har stor utvecklingspotential internationellt.
  • Bolaget har en stor och modern maskinpark.
  • Det finns en ökad efterfrågan inom alla Bolagets verksamhetsområden.
  • Bolaget har fina referenskunder över hela Europa.