För sex år sedan tog tre syskon (21, 25 och 27 år) tillsammans med sin mamma över hotellet i Vilhelmina. Då omsatte hotellet ca 10 miljoner kronor. Under åren lyckades familjen öka omsättningen med över 50 procent (ca 16 miljoner kronor 2011) och kände till slut att verksamheten gick in i en förvaltningsfas. Det var med andra ord dags för nya utmaningar och rätt läge för någon ny ägare att ta över med nya idéer.

Nu står det klart att en av de nya ägarna blir Patrik Attini som driver den mycket framgångsrika hotell- och konferensanläggningen Hotell Södra berget i Sundsvall. Hotell Södra berget omsatte ca 57 miljoner kronor 2010. Patrik drev sitt första hotell redan innan han hunnit fylla 20 år och har redan hunnit sälja två hotell som han drivit framgångsrikt.

Jan HolmstedtAffären förmedlades av företagsmäklare Jan Holmstedt, Swedbank Företagsförmedling, Norra Norrland som berättar:

- Det har varit en mycket  smidig affär som till stor del lyckades genomföras på grund av både köparnas och säljarnas stora flexibilitet och förmåga till snabba beslut. Det känns mycket tillfredställande att syskonen nu får möjlighet att ta sig an nya utmaningar samtidigt som Hotell Wilhelmina har fått nya ägare som har både kunskapen och energin att fortsätta att utveckla företaget.