När Karlsborgföretaget Mase Brush Maskinborst gick ut till försäljning i höstas var det många som visade intresse – inte bara lokala intressenter utan även intressenter från Stockholm och Göteborg. För ägaren var det viktigt att företaget skulle drivas vidare i Karlsborg, och med hjälp av företagsmäklare Jonas Sköld, Swedbank Företagsförmedling, visades företaget upp för tolv delegationer. Det var en tidsödande process, men väldigt värdefullt när buden från köparna sedan skulle värderas.

Jonas Sköld- Hela processen gick ändå ganska snabbt förhållandesvis. Vi lade mycket tid på att visa delegationerna runt på företaget, men det hade vi igen när vi skulle värdera buden. Totalt fick vi in sju indikativ bud, berättar Jonas Sköld.

Den slutlige köparen, Anders Larsson från Eskilstuna, kom in i processen i slutet av januari. Anders Larsson har sedan tidigare ett par industriföretag som säljer på en internationell marknad och Mase Brush passar ypperligt in i den strukturen. Mase Brush tillverkar sedan 1978 innovativa borstsystem för sopning av start- och landningsbanor och levererar idag till stora delar av den skandinaviska och europeiska marknaden.