jakt_uteliv_bildtextJakt & Uteliv är Trestadsområdets största jaktbutik och nu blåser förändringens vindar.

Karl Friberg har drivit affären sedan 2007 men vill nu fortsätta inom ett annat område och har precis startat Autokompaniet AB, i Trestad, som importerar och säljer bilar.

– Under de gångna åren har min målsättning varit att bredda sortimentet för att öka omsättningen under hela året, vilket jag tycker att vi lyckats bra med. Mina år i detta växande företag har varit lärorika och framför allt väldigt roliga. Det är en bransch som jag trivts bra i, men känner nu att det är dags att gå vidare vilket innebär att jag nu ger mig in i bilbranschen, säger Karl Friberg.

Ny ägare till Jakt & Uteliv i Trestad AB är Capreolus Jakt AB med Jonas Ås i spetsen och med Mattias Ekberg som ny tillträdande butikschef.

– Vi ser en mycket stor potential i bolaget som vi inom koncernen tror kan expandera inom fler områden än dem idag. Vi kommer att jobba mer med media, internet och har från start utvecklat en webbshop som lanseras under hösten, berättar Mattias Ekberg. Han fortsätter:

– Vårt mål är att hitta fler marknadsområden för att ge möjligheter till fler butiker än den idag. Tanken är fortsätta jobba inom Interjakt-samarbetet. Interjakt är Sveriges största jaktkedja och en förening som vi tycker har utvecklats bra under åren.

– Stora utmaningar står framför oss och vi ska göra allt vi kan för att ge våra kunder den perfekta jaktbutiken, avslutar Mattias Ekberg

Affären förmedlades av Swedbank Företagsförmedling i Västra Götaland, Claes-Henrik Bjuhrberger.
– Intresset var stort för butiken och det är inte så konstigt med tanke på det goda renommé som finns. Det är roligt att jobba med unga entreprenörer som Jonas Ås, som vill utveckla och skapa, berättar Claes-Henrik Bjuhrberger.