I somras tog Ventilationsprojekt i Sverige AB över ventilations- och plåtföretaget Linköpings Plåt & Ventilation AB. Affären förmedlades av Swedbank Företagsförmedling. Ansvarig mäklare Tom Skarin berättar om hela processen:

– Under flera år har vi på Swedbank Företagsförmedling haft uppdraget att hjälpa ägarna till Linköpings Plåt & Ventilation AB med ägarplanering. Det har inneburit att vi varit rådgivare vid generationsskiften inom familjen och utköp av delägare – situationer som är lika viktiga att lösa på ett optimalt sätt som vid en skarp extern försäljning. När så ägaren till bolaget, Dick Wall, bestämde sig för att pröva en försäljning av bolaget var det naturligt att vända sig till oss.

 Ägarens intention med en försäljning var att hitta en köpare som hade en större organisation med tillräckligt management som kunde ta verksamheten ett steg vidare i dess utveckling. Dick Wall uttryckte en tydlig ambition att vara kvar i verksamheten tillräckligt länge för att uppnå en lyckad succession av det innehåll som fanns i hans vd-roll.

tom_skarin_titelTom Skarin fortsätter: 

– Efter att vi gått ut på marknaden i mitten av februari i år fick vi en relativt snabb respons från Ventilationsprojekt i Sverige AB som i sitt indikativa bud uttryckte en tydlig intention med förvärvet. De var i färd med att bygga en stark regional aktör där Linköpings Plåt & Ventilation skulle passa perfekt för Linköpingsmarknaden. De hade också tydliga önskemål på Dicks roll efter ett förvärv, vilket rimmade väl med Dicks tankar om framtiden. De ekonomiska villkoren i budet tilltalade också säljaren vilket innebar en fortsatt snabb och effektiv process med tillträde redan vid halvårsskiftet i somras!

  

Snabba fakta om Linköpings Plåt & Ventilation AB

Linköpings Plåt & Ventilation AB startade sin verksamhet 1985 och erbjuder fastighetsägare projektering, tillverkning och montering av ventilationsanläggningar samt utvändiga plåtarbeten. Före försäljningen omsatte bolaget cirka 27 miljoner kronor.