Nu etablerar sig Swedbank Företagsförmedlings kommersiella fastighetsmäklare i Öresundsregionen. Verksamheten utgår från Malmö/Lund och ska växa med tiden.

kf_malmo_645x311

Per Hedenmark, Daniel Saveman och Johan Hjelmberg ska förmedla kommersiella fastigheter i Öresundsregionen

– Vi har redan har ett samarbete med banken genom att vi kommer från Fastighetsbyrån där vi mäklat privatbostäder. Vi kommer att dra nytta av vår kunskap och vårt nätverk när vi nu ger oss in på den kommersiella marknaden, säger Per Hedenmark, franchisetagare för Fastighetsbyrån Malmö/Lund.

Han och kollegan Daniel Saveman tar steget vidare in på den kommersiella marknaden som franchisetagare för Swedbank Företagsförmedling. Johan Hjelmberg som kommer från Fastighetsbyrån Lund kommer att vara den tredje aktören på den kommersiella sidan. Siktet är inställt på att mäkla kommersiella fastigheter som bostadshus och industrifastigheter, med ett försäljningspris på mellan 10 och 100 miljoner kronor.

De nya franchisetagarna kommer att samarbeta med Swedbanks företags- och private bankingrådgivare i regionen. En annan viktig samarbetspartner är den fristående Färs & Frosta Sparbank i Lund. Syftet är att nå köpare av kommersiella fastigheter, till exempel stora och små fastighetsägare samt företagare.

För trion är det en lika spännande som naturlig utveckling att ge sig in på den kommersiella marknaden. Daniel Saveman påpekar att kommersiella fastigheter är mer än industrilokaler och shoppingcentra. Ibland kan en kommersiell lokal vare en lägenhet som skulle kunna säljas som privat bostad. På en mindre marknad är det naturligt att arbeta parallellt med olika tjänster, och vi kommer att identifiera vilken säljkanal som passar bäst och vilket segment i marknaden som ska bearbetas, säger Johan Hjelmberg.

Och erfarenheten från den privata marknaden kan användas för att utveckla affärerna på den kommersiella sidan. Presentationen av kommersiella objekt kan till exempel bli både mer kundvänlig och inspirerande.

– Vi tror att den servicenivå, i form av tillgänglighet, visningar med mera, som tas för given på den privata marknaden snart når den kommersiella sidan. Vi ska uppfattas som en modern och tillgänglig mäklare som ger snabb återkoppling och service, säger Daniel Saveman, som tror på en fortsatt utveckling.

– Att verka i en expansiv region underlättar förstås, samtidigt som närheten till Danmark påverkar marknaden, där det finns en rörelse över sundet av både kapital och personer. I Öresundsregionen bor 3,7 miljoner invånare. Det är en stor och expansiv marknad, även om suget efter att göra affärer just nu är högre på andra sidan bron.

– Uppsidan i Danmark är högre just nu. Men eftersom vi kan samarbeta med Swedbank i Köpenhamn kan vi erbjuda service även i Danmark. Det finns potential för att sysselsätta 4-5 mäklare på sikt. Men vi, som är en liten spelare, kommer att behöva jobba hårt för att förtjäna omgivningens förtroende, säger Daniel Saveman.

Objekten kommer att läggas ut på sajterna kommersiella.se, objektvision.se, swedbankkf.se och i de fall projektet har det behovet, en egen projektwebb.