Som ett led i Rehobots övergripande tillväxtstrategi förvärvar Rehobot nu Rotex och stärker på så sätt sitt erbjudande.

Kjell-Roger Holmström, vd Rehobot AB och Hans Anderson, vd Rotex ABRotex AB i Partille utanför Göteborg är specialister på automatsvarvade smådetaljer och har sedan starten 1947 försett industrin med olika mekaniska komponenter. Produktionen sker i ett fyrtiotal egenkonstruerade automatsvarvar. Verksamheten omsatte 11 miljoner kronor 2012 och har i dagsläget åtta anställda.

– Rehobot är för oss en perfekt köpare som genom sitt globala nätverk kommer att skapa ökad sysselsättning på nya marknader för alla oss anställda, säger Hans Anderson, vd Rotex AB

Rehobot AB utvecklar, producerar och marknadsför hydraulikbaserade produkter som exempelvis hydrauliska pumpar, cylindrar, domkrafter, verkstads¬utrustning och räddningsverktyg – ofta för service och underhåll i krävande miljöer. Företaget har sin bas i Eskilstuna och hade före förvärvet av Rotex ett fyrtiotal anställda.

– Vi är mycket nöjda med förvärvet av Rotex AB och kommer genom detta att på sikt bland annat kunna förstärka vår verksamhet i Kina, säger Kjell-Roger Holmström, vd Rehobot AB

Affären förmedlades av Swedbank Företagsförmedling, Håkan Rydin.

– Att hitta en ny ägare till Rotex AB har varit en stor och spännande utmaning eftersom bolaget arbetar med produktion av specialprodukter. Jag är övertygad om att Rehobot AB kommer att förvalta företaget och dess unika kompetens på bästa sätt, berättar Håkan Rydin, företagsmäklare Swedbank Företagsförmedling.