Tjörns Sparbank är en av de fristående sparbanker runtom i landet som samarbetar med Swedbank och Swedbank Företagsförmedling. Nu i veckan var det dags för den officiella invigningen av det nya huvudkontoret i Skärhamn.

Magnus Flyckt, vd Tjörns SparbankInvigningen rönte stort intresse med flera hundra privat- och företagskunder som passade på att besöka de nya lokalerna och ta del av erbjudanden.

Tjörn kommun har ett intressant företagsklimat som brukar liknas vid Gnosjöandan. På 15 000 invånare går det inte mindre än drygt 1 700 företag varav många är hantverkare eller verkar inom turistnäringen. De större verksamheterna domineras av ett antal byggföretag.

Sedan tidigare har Tjörns Sparbank samarbetat med Swedbank Företagsförmedling, men nu fördjupas detta samarbete.

– Vi ser ett stort intresse för ägarplaneringsfrågor i regionen då det är dags för många generationsskiften. Tack vare samarbetet med Företagsförmedling kan vi tillsammans erbjuda våra kunder experthjälp under hela köp- och säljprocessen. Vi ser också fram emot att arrangera fler kundträffar och föreläsningar framöver på temat, berättar Magnus Flyckt, vd Tjörns Sparbank.

Tjörns SparbankSwedbank Företagsförmedlings företagsmäklare Claes-Henrik Bjuhrberger deltog på invigningen och kommer också att finnas på plats på Tjörns Sparbank regelbundet för att knyta närmare kontakter med det lokala näringslivet.

– Det var en väldigt trevlig invigning och jag blev imponerad när jag såg stödet från lokalbefolkningen. Vår förhoppning är att utöka samarbetet med Tjörns Sparbank då vi ser dem som en stark lokal aktör med väldigt gott kundrenommé. Vi hoppas kunna stärka deras utbud och team med vår tjänst, säger Claes-Henrik Bjuhrberger.