Unity Beauty Group stärker sin position som en av Sveriges största skönhetsdetaljhandlare i och med förvärvet av marknadsledande 11 Group AB.

11 Group AB är ett e-handelsföretag som säljer skönhetsprodukter via sin nätbutik eleven.se. Bolaget bedriver den kanske största nordiska skönhetsbutiken på nätet och har ett stort utbud av många kända märken, totalt 800 varumärken. Omsättningen ligger på drygt 70 miljoner.

Unity Beauty Group är Sveriges näst största skönhetsdetaljhandlare med både fysiska butiker och en nätbutik. Tack vare förvärvet av 11 Group och eleven.se stärks deras position ytterligare.

– Eleven.se är ett mycket välskött bolag med en stark kundbas, och ett fantastiskt tillskott för oss. Vi ser fram emot att få in absolut toppkompetens inom e-handel i vår ledningsgrupp för att stärka vår onlinesatsning ytterligare, säger Susanne Najafi, vd Unity Beauty Group, i Unity Beautys pressmeddelande.

Michael Gegerfelt, grundare av Eleven.se och en av säljarna, kommenterar affären så här i samma pressmeddelande:

– Vi ser en stark match mellan bolagen och tror att vi tillsammans kommer att kunna förverkliga vår vision om att skapa en ny typ av kvalitativ shoppingupplevelse online och offline för kunder i hela Norden.

Ulf ÖstmarkAffären förmedlades av Swedbank Företagsförmedling, Ulf Östmark:
– Försäljningsprocessen gick snabbt, det tog bara 4 månader från uppdragsstarten till tillträdet. Det var många intressenter, men som alltid utkristalliseras snabbt en liten grupp av heta köpkandidater där nämnda köpare drog längsta strået. Den snabba processen möjliggjordes tack vare en tydlig plan från vår sida, snabba och smidiga jurister och en stark, proffsig köpare som med hjälp av Swedbank snabbt presenterade en finansiering av affären, berättar Ulf Östmark.