Årehyddan AB driver en välkänd restaurang under namnet Hyddan i kanten av Stjärnbacken i Åres skidsystem. Efter 24 år i Bobbo och Ingegerd Nordenskiölds regi tas nu Hyddan över av en ny ägargrupp som planerar att utveckla konceptet.

ÅrehyddanRestaurang Hyddan är unik med Åres största veranda och med en härlig utsikt över Åredalen. Den rymmer totalt 300 sittande gäster och har ett erkänt bra kök.

Hyddan byggdes 1990 av Åreprofilerna Bobbo och Ingegerd Nordenskiöld som även drivit verksamheten sedan dess. Efter 24 år kände de att det var rätt tillfälle att lämna över sitt livsverk för vidareutveckling.

Årehyddan tas nu över av en ägargrupp som kommer att bygga ut Hyddan och utöka konceptet med musik och underhållning.

Affären förmedlades av Mats Lundqvist, Swedbank Företagsförmedling.

– Affären präglades av säljarnas intresse av att samarbeta med en kompetent grupp av köpare som vill bidra till utvecklingen av hyddan och Åre. Affären slutfördes i juli när temperaturen visade nästan + 30 grader och säljaren bidrog med sina kontakter inom bland annat Åre kommun för att underlätta etableringen för köparna, som satte spaden i jorden strax därpå och räknar med invigning i december, berättar Mats Lundqvist.

Till pressmeddelandet (pdf)