Investmentbolaget Serner & Hasse Hantverksinvest har köpt 60 procent av aktierna i C. Lidberg Bygg AB. Affären tog bara ett par månader från första kontakt till aktieöverlåtelse och mäklades av Claes-Henrik Bjuhrberger på Swedbank Företagsförmedling.

– Hela processen har gått mycket fort. Vi skrev en principöverenskommelse före jul och överlåtelsen var klar i slutet av januari. Det hade inte varit möjligt att hålla det tempot utan stöd från företagsmäklaren, säger Örjan Serner på investmentbolaget Serner & Hasse Hantverksinvest.

Örjan Serner ser paralleller till fastighetsaffärer mellan privatpersoner där mäklaren förenklar processen och driver på varje steg i affären.

– Vi har genom åren köpt in oss i bolag både med och utan hjälp av mäklare. I detta fall var det jättebra med stödet från företagsmäklaren Claes-Henrik Bjuhrberger som bland annat snabbt hittade lösningar i samband med affärsförhandling och avtalsprocess.

C. Lidberg Bygg finns i Lilla Edet norr om Göteborg och utför små och stora entreprenader åt kommuner, företag och privatpersoner.

– Det är ett mycket välskött bolag med god lönsamhet och ett 20-tal anställda. Dessutom fungerar personkemin mellan oss och grundaren Christer Lidberg mycket bra. Tipset om möjligheten att investera i C. Lidberg Bygg fick min kollega Stefan Hasse vid ett möte med Claes-Henrik Bjuhrberger på Swedbank Företagsförmedling, berättar Örjan Serner.

Serner & Hasse Hantverksinvest startades sommaren 2014 och ägs av Örjan Serner, Stefan Hasse samt Layline Partners AB. Affärsidén är att investera i hantverksföretag i Göteborg med omnejd.

– Vi letar efter fina, nischade bolag i byggsektorn där vi köper in oss på 50 till 60 procent.  Det vi tillför är sådant som vi är bra på exempelvis att skapa ordning i ekonomin, hitta möjligheter att höja lönsamheten och bidra till att utveckla bolagens affärsmodell. Den dagliga driften låter vi andra sköta och i det här fallet fortsätter Christer Lidberg som VD vilket vi är mycket nöjda med, säger Örjan Serner.

Sedan hösten 2014 äger Serner & Hasse Hantverksinvest majoriteten av aktierna i Ågren Måleri i Göteborg, som är specialister på fönsterrenoveringar. Nu väntar med stor säkerhet fler förvärv inom byggsektorn i Västsverige.

– Det kommer löpande in tips till oss på lämpliga bolag att förvärva, bland annat från Swedbank Företagsförmedling. Bland tipsen sållar vi fram de bästa och det blir nog fler förvärv redan i år, avslutar Örjan Serner.

Christer Lidberg, Stefan Hasse, Örjan Serner, Claes-Henrik Bjuhrberger
Christer Lidberg, i blå tröja, är vd på C. Lidberg Bygg. Här omgiven av köparna Stefan Hasse längst till vänster och Örjan Serner från Serner & Hasse Hantverksinvest. Claes-Henrik Bjuhrberger längst till höger mäklade affären.

Till pressmeddelandet (pdf)