Entreprenören Kjell-Ove Moss har köpt 80 procent av aktierna i Fitnessbutiken i Väst AB med huvudkontor och lager i Alingsås. Fitnessbutiken säljer kosttillskott och träningskläder på nätet och har även fysiska butiker på fem orter varav fyra drivs av franchisetagare.

– Fitnessbranschen är ny för mig, men jag är sedan länge mycket intresserad av träning. Dessutom har jag med mig min son Filip i det här projektet som är utbildad personlig tränare och har djupa kunskaper om träningsmetoder och hälsa, säger Kjell-Ove Moss.

Säljare är grundaren av Fitnessbutiken Mikael Strand och hans kompanjon Robert Strandäng.

– Mikael Strand kommer att äga de resterande 20 procenten av bolaget och blir kvar som VD. Tillsammans ska vi nu ta fram en strategi för hur bolaget ska utvecklas, så det är ännu för tidigt att tala om några förändringar av verksamheten.  Vi kommer dock att ha fokus på att öka omsättningen, säger Kjell-Ove Moss.

Hur fick då Kjell-Ove reda på att Fitnessbutiken var till salu?

– Jag har köpt en del bolag genom åren och har alltid ögonen öppna för intressanta förvärv. Annonsen för Fitnessbutiken hittade jag på Swedbank Företagsförmedlings hemsida och sedan tog jag kontakt med företagsmäklaren Claes-Henrik Bjuhrberger. Processen sköttes mycket professionellt av mäklaren med en hög grad av transparens, berättar Kjell-Ove Moss.

Fitnessbutiken i Väst
Nöjda säljare och köpare av Fitnessbutiken. Från vänster Mikael Strand, VD, Robert Strandäng, Kjell-Ove Moss och Filip Moss.

Till pressmeddelandet (pdf)