Lagercrantz Group har förvärvat samtliga aktier i Dooman Teknik AB, Västra Frölunda. Dooman blir det åttonde nischinriktade produktbolaget i uppbyggnaden av Lagercrantz Groups division Niche Products.

Dooman arbetar med anpassningar av bostäder för rörelsehindrade. Ingående produkter är dörrautomatik, fjärrstyrning och låssystem samt företagets egenutvecklade, marknadsledande garage BB-30 för handikappfordon. Det skyddar mot väder och stöld samt ger kunden en lättanvänd förvaring.

Kunderna utgörs i första hand av svenska kommuner, men även viss exportförsäljning har kommit igång under senare år.

–Dooman är ett intressant företag som med sina produkter nått en marknadsledande position i sin nisch. Dooman blir det åttonde produktbolaget i vår division Niche Products, kommenterar Jörgen Wigh, VD och koncernchef i Lagercrantz Group.

– Vi har arbetat med teknik för rörelsehindrade i över 30 år och medverkat till att hitta många enkla lösningar, däribland garaget för handikappfordon. Första modellen som kom 1995 har sedan vidareutvecklats och förfinats, berättar Dennis Lewrén, grundare och säljare av Dooman Teknik.

Dennis Lewrén fortsätter:

– Valet av köpare har varit viktigt för mig. Med Lagercrantz får Dooman en långsiktig och finansiellt stark ägare med fokus på teknik som kan fortsätta utveckla och expandera företaget med full kraft.

Affären förmedlades av Håkan Rydin, Swedbank Företagsförmedling.

– Att hitta nya ägare till en verksamhet inom bostadsanpassning har varit både spännande och lärorikt. Säljaren var redan från början tydlig i sin förväntan både vad det gäller köpeskillingen och inte minst de "mjuka värdena" så att personalen, kunderna och leverantörerna skulle uppleva största möjliga trygghet inför ägarskiftet, berättar Håkan Rydin och fortsätter:

Jag har efter en väl strukturerad process hittat köparen till bolaget som väl matchar ägarens förväntningar, som kommer att arbeta kvar som VD i bolaget. Vi har tillsammans hittat den perfekta ägaren som kommer att fortsätta utveckla bolaget med nya produkter på nya marknader tillsammans med bolagets anställda inom bostadsanpassning. Jag är övertygad om att Lagercrantz Group kommer att förvalta verksamheten och dess möjligheter på bästa sätt.

>Till Lagercrantz Groups pressmeddelande
>Till Swedbank Företagsförmedlings pressmeddelande (pdf)