Kvänums anrika järnhandel, Kvänums Järn och Maskin, byter ägare. Efter 40 år i samma regi tas stafettpinnen över av mark- och anläggningsföretaget Kvänum Entreprenad.

Kvänums Järn och Maskin har funnits i samma lokaler sedan 40-talet och 1976 tog den nuvarande ägaren Ingvar Johansson över butiken. Sedan dess har företaget utvecklats från att enbart vara en klassisk järnhandel till att bland annat tillverka och sälja egna elverk, för vilka man har återförsäljare runt om i landet. Nu lämnar vd:n över facklan till nya, lokala ägare.

– För mig var det viktigt att sälja företaget till lokala förmågor som vill driva verksamheten vidare på orten. Företaget, personalen, våra samarbetspartners och kunderna ligger mig naturligtvis varmt om hjärtat efter alla år, och då känns det viktigt att veta att Kvänums Järn och Maskin hamnar i rätt händer, säger Ingvar Johansson.

De nya ägarna Fredrik Lindqvist och Niklas Karlsson driver sedan 2007 Kvänum Entreprenad tillsammans, ett företag som är inriktat på mark- och anläggningsarbeten.

– Det här känns oerhört roligt och spännande. Kvänums Järn och Maskin är en betydande nationell aktör på elverksmarknaden och ett minst sagt stabilt företag med kunder både nationellt och internationellt, säger Niklas Karlsson.

Affären förmedlades av Jonas Sköld och Georg Johansson, Swedbank Företagsförmedling.

– Vi är nöjda med att ha lyckats matcha säljarens förväntningar om värde och att vi kunde bidra till att hitta lokalt förankrade köpare. Det var viktigt för säljaren att hitta ”rätt” köpare som ville driva verksamheten vidare och det har vi lyckats med, kommenterar Jonas Sköld.

>Till pressmeddelandet (pdf)