Aleris har förvärvat samtliga aktier i AB Mjörnviksholms Sjukhem i Alingsås.

Aleris är ett privat vård- och omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom sjukvård, äldreomsorg och psykisk hälsa i Sverige, Norge och Danmark. Aleris ägs av Investor, har cirka 9 000 medarbetare och omsätter närmare 7 miljarder.

Mjörnviksholm är ett vård- och rehabiliteringshem för personer över 18 år med psykiska funktionshinder såsom schizofreni eller annan psykossjukdom. Verksamheten har varit igång sedan 1968 och har plats för 36 klienter. Ett kompetent medicinskt ledningsansvar arbetar efter en helhetssyn på vård och rehabilitering.

 

Affären förmedlades av Peter Carlsson, Swedbank Företagsförmedling.

– Att hitta nya ägare till en verksamhet inom rehabilitering för personer med psykiska funktionshinder har varit både spännande och lärorikt. Vi har efter en väl strukturerad process kunnat matcha säljarens förväntningar. Den nya ägaren Aleris kommer att fortsätta utveckla bolaget men samtidigt behålla fokus på vårdkvaliteten tillsammans med bolagets anställda. Jag är övertygad om att Aleris kommer att förvalta verksamheten och dess möjligheter på bästa sätt, berättar Peter Carlsson.

>Till pressmeddelandet (pdf)