EbbirK Consulting and Education tar över Barnens Lilla Academia – en förskolekoncern med verksamhet i Uppsala, Västerås, Linköping och Sala.

Ägarna Susanne Jansson och Anders Jansson startade Barnens Lilla Academia 2007 och har sedan dess utökat verksamheten till totalt sex förskolor i Uppsala, Västerås, Linköping och Sala.

Barnens Lilla Academia och ebbirK Consulting and EducationNu tas förskoleverksamheten över av ebbirK Consulting and Education med Åsa Fredriksson och Krister Fredriksson i spetsen. EbbirK Consulting and Education har lång erfarenhet av barnomsorgsbranschen och gick i tankar på att dra igång en egen verksamhet när Barnens Lilla Academia kom ut till försäljning.

– Detta var helt rätt timing för oss och vi kan i och med förvärvet komma igång fortare än om vi hade startat från scratch, berättar Krister Fredriksson, ebbirK Consulting and Education.

I första hand kommer vi nu att koncentrera oss på att sätta oss in i verksamheten och finslipa det som redan finns. Över tid ser vi möjligheter till expansion, berättar Krister Fredriksson vidare.

För säljarna var det viktigt att hitta en köpare som kunde driva verksamheten vidare ”med hjärtat”. Susanne Jansson på Barnens Lilla Academia berättar:

– För oss betydde det mycket att få sälja till en köpare som kan driva verksamheten vidare i rätt anda. Vi är glada över att företagsmäklaren kunde hjälpa oss med detta, samtidigt som han såg till att hela försäljningsprocessen sköttes på ett smidigt och professionellt sätt. Själva hade vi till exempel aldrig kunnat hitta så många köparkandidater.

Carl Erik SarsAffären förmedlades av Carl Erik Sars, Swedbank Företagsförmedling.

>Till pressmeddelandet (pdf)