Varbergsbaserade Kärradals Camping i Kärra AB, som är verksamt inom camping och stuguthyrning, har sålts till First Camp som planerar att utveckla och bygga vidare på verksamheten.

Kärradals CampingKärradals Camping är en familjecamping nära havet för all form av camping. Kärradals Camping äger dessutom ett unikt markområde som kan utvecklas genom nybyggnation med ca 70-100 st campingstugor.

First Camp är Sveriges ledande kedja inom camping och semesterbyar med tolv destinationer från Luleå i norr till Malmö i söder, 900 stugor, 6 000 tomter och fler än en miljon övernattningar varje år.

Ägarna till Kärradals Camping, Ulf och Anita Brink, hade närmat sig en tidpunkt då det kändes naturligt med ett ägarskifte och gav Swedbank Företagsförmedling förtroendet att hitta lämpliga köpare till hela verksamheten. Det blev slutligen First Camp som genom dotterbolag nu tar över stafettpinnen som ny ägare.

First Camps ambition är att ta tillvara på kompetensen hos samtliga anställda och all annan erfarenhet som redan finns i bolaget, samtidigt som man planerar att tillföra nya värden genom sin egen befintliga verksamhet.

Håkan RydinAffären förmedlades av Håkan Rydin, Swedbank Företagsförmedling.

– Att hitta nya ägare till en camping med stor utvecklingspotential har varit både spännande och lärorikt. Ägarna var redan från början tydliga i sin förväntan både när det gäller köpeskillingen och inte minst de "mjuka värdena" så att personalen, kunderna och leverantörerna skulle uppleva största möjliga trygghet inför ägarskiftet, berättar Håkan Rydin och fortsätter:

– Jag har efter en väl strukturerad process hittat köparen till bolaget som väl matchar ägarnas förväntningar. Tillsammans med ägarna till Kärradals Camping har jag hittat den perfekta ägaren som på plats i Kärradal kommer att utveckla verksamheten tillsammans med samtliga anställda. Jag är övertygad om att First Camp kommer att förvalta verksamheten och dess möjligheter på bästa sätt.

> Till pressmeddelandet (pdf)