Investmentbolaget Serner & Hasse Hantverksinvest har köpt 60 procent av aktierna i Göteborgsföretaget Gerkes Byggmontage AB. Det är andra gången i år som Claes-Henrik Bjuhrberger på Swedbank Företagsförmedling mäklar en affär där just Serner & Hasse Hantverksinvest är köpare.

orjan serner bildtext– Gerkes Byggmontage AB har ett mycket bra renommé i branschen och är mycket välskött. Det är det andra bolaget som vi investerar i under 2015 och vi är öppna för att investera i fler hantverksbolag, även om vi inte har något fastställd tidsplan för när det ska ske, säger Örjan Serner på investmentbolaget Serner & Hasse Hantverksinvest.

Förra hösten köpte Serner & Hasse Hantverksinvest in sig i Ågren Måleri i Göteborg, som är specialister på fönsterrenoveringar. I början av 2015 förvärvades därefter aktiemajoriteten i C. Lidberg Bygg AB, en affär som mäklades av Claes-Henrik Bjuhrberger, Swedbank Företagsförmedling.

– Tipset om att det fanns möjlighet att investera i Gerkes Byggmontage fick vi även denna gång från Claes-Henrik Bjuhrberger på Swedbank Företagsförmedling. Han hjälpte sedan till under hela överlåtelseprocessen med förhandlingar och avtalsskrivande, säger Örjan Serner.

Gerkes Byggmontage AB i Göteborg startade redan 1992 och arbetar med montage av glasfasader, glastak samt dörrar av stål och aluminium. Bolaget som har ett tiotal montörer utför även service och reparationer av entrédörrar och portar i stål och aluminium.

Medinvesterare i affären är Peter Olmarker som förvärvar 20 procent av aktierna i Gerkes Byggmontage. Grundaren Stephan Gerke kommer att behålla resterande aktier och ska vara fortsatt verksam i bolaget.

Affären förmedlades av Claes-Henrik Bjuhrberger på Swedbank Företagsförmedling.

– En viktig del av mitt jobb är att hålla en nära kontakt med marknaden och därmed träffa olika intressenter och köpare. I det här fallet togs bland annat kontakt med Serner & Hasse Hantverksinvest om att det fanns möjlighet att förvärva aktiemajoriteten i Gerkes Byggmontage. Efter sedvanlig förhandlingsfas, due diligence och avtalsfas ledde det sedan fram till en överenskommelse mellan parterna och nu är affären i hamn, säger Claes-Henrik Bjuhrberger, företagsmäklare på Swedbank Företagsförmedling..

Serner & Hasse Hantverksinvest startades sommaren 2014 och ägs av Örjan Serner och Stefan Hasse. Affärsidén är att investera i hantverksföretag i Göteborg med omnejd.

> Till pressmeddelandet Gerkes Byggmontage i Göteborg får ny huvudägare (pdf)

gerkes 590