Lärkträdets Förskola AB med dotterbolaget Stallmästarens Förskola AB har sålts till Pysslingen Förskolor och Skolor. Affären avslutades under våren och mäklades av Swedbank Företagsförmedlings kontor i Malmö.

Tillsammans har förskolorna Lärkträdet och Stallmästaren plats för över 100 barn och ligger båda i centrala Malmö. Ett hundratal barn står dessutom i kö till förskolorna som har mycket gott renommé i staden.

peter stenfell bildtext– Intresset var stort för att ta över Lärkträdets och Stallmästarens förskolor, som erbjuder en högkvalitativ barnomsorg med duktiga och erfarna pedagoger. Det är mycket roligt att just vi på Swedbank Företagsförmedling fick förtroendet att mäkla affären och att både säljare och köpare är nöjda med våra insatser. Hela försäljningsprocessen gick smidigt och snabbt, säger Peter Stenfell, ansvarig för Region Syd på Swedbank Företagsförmedling.

De tidigare ägarna Helen Cederholm och Sven-Gunnar Borgström har drivit Lärkträdet och Stallmästaren sedan år 2000. När nu Pysslingen tar över har de två grundarna bestämt sig för att gå i pension.

Pysslingen Förskolor och Skolor driver idag 103 förskolor, 33 grundskolor och 18 integrerade för- och grundskolor över hela Sverige. Företaget har 3 900 fast anställda och ägs av AcadeMedia som själva beskriver sig som norra Europas största utbildningsföretag.