Göteborgsbaserade Hedén Engineering med över 50 års erfarenhet inom kamerabranschen har fått ny regi i form av investeraren Johan Bennarsten.

Hedén Engineering utvecklar och säljer specialutrustning för objektiv till digitala och analoga filmkameror. Verksamheten riktar in sig mot den professionella film-, reklam- och mediebranschen och produkterna används i många av de största filmproduktionerna världen över.

Företaget drivs av Anders och Magnus Balte, far och son. När tiden var inne för nya utmaningar fanns tankar på att avveckla företaget, men via Företagsförmedlingens Claes-Henrik Bjuhrberger kunde en köpare hittas och därmed lever verksamheten vidare i ny regi.

– Att sälja sitt företag är en resa som inte är så lätt, men vi är väldigt nöjda med hur mäklaren Claes-Henrik Bjuhrberger lotsade oss igenom processen. Han höll oss i handen hela vägen och rätade ut alla frågetecken längs vägen, berättar Anders Balte.

Köparen Johan Bennarsten, med bakgrund från det nordiska investmentbolaget CapMan, kommer att utveckla företaget vidare i samma anda:

– Jag är glad över att ha fått möjligheten att överta Hedén Engineering AB, ett bolag som är ledande i sin nisch – motorer och ”follow focus”-kontroller till filmindustrin. Hedén har en lång tradition och ett fantastiskt varumärke och med övertagandet följer ett ansvar att vårda och bevara bolagets tradition och unika position. Vi kommer att vidareutveckla bolaget med samma goda kvalitet och intuitiva produkter som tidigare ägare gjort och behålla en ledande position i marknaden. Organisationen kommer att stärkas och vi kommer att öka marknadsnärvaron med nytillträdde vd:n Christian Pitulia.  

Johan Bennarsten har tidigare köpt företag via Företagsförmedlingen under sin tid på CapMan och uppmärksammade att Hedén Engineering var till salu på Företagsförmedlingens webbplats.

– Förvärvsprocessen var okomplicerad och effektiv. Den genomfördes med god kvalitet genom Swedbank Företagsförmedlings försorg och jag är mycket nöjd med processen, avslutar Johan Bennarsten.

> Till pressmeddelandet (pdf)