Johnsons El med över 90 års historik har sålts till investerarföretaget Arbona, tidigare SwitchCore, som planerar att fortsätta utveckla verksamheten.

Johnsons El har med sin långa och spännande historia satt avtryck i framför allt Jämtlandsfjällen. Familjeföretaget grundades redan 1925 i Åre och är idag en av regionens ledande totalinstallatör inom elteknik och larm/säkerhet med särskild expertis inom belysning och kraftstationer.

Det är just inom belysning som Johnsons El gjort sig ett namn och företaget är känt för att ha elektrifierat Åredalen med bland annat prisbelönt belysning i slalombackarna.

Johnsons El har även installerat belysningsanläggningar på flera andra platser i Sverige. Skidskyttestadion i Östersund och Hammarbybacken i Stockholm är bara ett par exempel bland många. Belysningen på sådana anläggningar måste klara kraven för tv-sändningar vid evenemang.

Köparen Arbona är en investerare som har som ambition att skapa värden genom att långsiktigt äga och varsamt utveckla välskötta mindre svenska bolag. Johnsons El stämmer väl in på den typ av företag Arbona söker, berättar Arbonas vd Martin Zetterström i Arbonas pressmeddelande från 2 september 2016.

Johnsons El omsätter tillsammans med sitt dotterbolag i Östersund cirka 61 miljoner och har 43 anställda. Vd:n Ulf Johnson fortsätter tillsvidare som vd för de båda företagen.

Affären förmedlades av Mats Lundqvist, Swedbank Företagsförmedling.

mats lundqvist bildtext– Det här var fjärde bolaget inom elbranschen som jag förmedlat de senaste åren. Det är en intressant och traditionstyngd bransch som de kommande åren kommer att utvecklas positivt. Som jag ser det behöver bolag i denna bransch utveckla produkter med ökat teknikinnehåll och satsa på att nå bredare och djupare kompetens hos ägare och medarbetare, berättar Mats Lundqvist.