DataConnect Norden AB har sålts till det börsnoterade företaget Alcadon Group AB efter bara två månader från första mötet mellan parterna.  

DataConnect erbjuder bland annat kabelsystem för IP-baserade nätverkslösningar till företag som äger, projekterar, bygger och driver bostads-, kontors- och fibernät samt datahallar. Man arbetar både med de stora nätägarna och lokala installatörer.  

Företaget finns i Stockholm, Göteborg och Malmö med totalt 17 anställda och en omsättning på drygt 142 miljoner.   

Köparen Alcadon startades 1988 och är idag en av de ledande leverantörerna av produkter för data- och telekommunikationslösningar i Skandinavien. Företaget har lång erfarenhet inom nätverkskommunikation som distributör och grossist till installatörer, teleoperatörer, systemintegratörer och stora slutanvändare.  

Alcadon ser förvärvet som en första strategisk satsning mellan två företag som kompletterar varandra mycket väl och som därför skapar möjligheter till synergier. Integrationen av verksamheterna kommer att påbörjas i samband med tillträdet i början av 2017.  

Affären förmedlades på rekordtid av David Hedlund och Carl Erik Sars på Swedbank Företagsförmedling i Stockholm. På bara två månader efter första möte mellan parterna var affären i hamn efter en ovanligt snabb och intensiv överlåtelseprocess.   

Mats Nyberg, vd och delägare på DataConnect berättar:  

– Vi är mycket glada över att vi anlitade Swedbank Företagsförmedling som rådgivare i denna affär. Det har känts tryggt att ha Carl Erik och David som projektledare och vi ägare är mer än nöjda med resultatet.  

Carl Erik Sars, företagsmäklare, kommenterar processen så här:  
– Tack vare goda förberedelser och en väldefinierad säljprocess ledd av mig och David Hedlund på Företagsförmedlingens Stockholmskontor kunde säljare och köpare snabbt och gemensamt fatta de beslut som ledde till den industriellt logiska affären.  

David Hedlund, företagsmäklare, kommenterar avslutningsvis affären och marknaden:  
– Det krävs investeringar i miljardklassen för att nå regeringens mål att 90 procent av Sveriges hushåll ska ha tillgång till fibernät 2020. På denna marknad är Alcadon och DataConnect verksamma och ledande aktörer inom sitt segment. Genom affären skapas nu en dominerande grossist inom fiber med tillbehör  en starkt växande marknad.

dataconnect 

> Till pressmeddelandet (pdf)

Artikeln uppdaterad 18 januari 2017:
> Alcadon Group har fullföljt förvärvet av DataConnect