TM Progress AB, ett portföljbolag till investmentbolaget PEQ Invest AB, har förvärvat Injo Golv AB.

TM Progress AB, ett portföljbolag till investmentbolaget PEQ Invest AB, har förvärvat Injo Golv AB.

Injo Golv är en ledande aktör inom golvläggningsbranschen med specialkompetens inom slitstarka beläggningar för industri-, parkerings-, butiks- och lagergolv.

TM Progress är en ledande tillverkare och rikstäckande leverantör av golvavjämningsprodukter. PEQ Invest är ett svenskt private equity-bolag som genom sina fonder investerar i och utvecklar små och medelstora svenska bolag.

Köpare och säljare ser stora synergimöjligheter mellan Injo Golv och TM Progress där bolagen gemensamt kommer att kunna erbjuda marknaden ett mycket slagkraftigt erbjudande.

 injo tilltrade bildtext

Injo Golv AB:s ägare Dan Eriksson och Anders Bergqvist kommenterar affären:

– Det är en mycket bra lösning att få jobba tillsammans med TM Progress AB. Dessutom kommer vi att arbeta kvar i bolaget som förut. Vi och TM Progress är i grunden aktiva på samma marknad och med hjälp av TM kommer vi på Injo Golv att bland annat kunna erbjuda våra tjänster på fler orter i landet. För oss ägare är detta den bästa lösningen och vi har haft bra stöd i säljprocessen av Swedbank Företagsförmedling. Carl Erik Sars och David Hedlund har skött det mesta och vi har kunnat fokusera på våra affärer.

Erik Högström, Investment Manager på PEQ Invest, kommenterar i sin tur:

– Injo Golv är ett mycket fint och välskött bolag med fin historik, stark företagsledning och goda utvecklingsmöjligheter. För oss och TM Progress är detta ett mycket passande tilläggsförvärv och vi ser fram emot att bolagen kan dra nytta av varandras nätverk och kunnande. Vi är glada över att ha kommit i kontakt med Swedbank Företagsförmedling i denna affär. Processen har löpt på bra och varit välstrukturerad, berättar Erik Högström.

Affären förmedlades av Carl Erik Sars och David Hedlund, Swedbank Företagsförmedling.

– Det är alltid roligt att få förtroende att leda en process med ett så fint och välskött bolag som Injo Golv. Både köpare och säljare har agerat professionellt och då blir det ofta en lyckad affär där alla parter är nöjda, kommenterar Carl Erik Sars och David Hedlund, projektledare på Swedbank Företagsförmedling i Stockholm.

injo bildtext

> Till pressmeddelandet (pdf)