Swekip Sweden AB i Umeå har fått en ny majoritetsägare i Piteåbaserade North Invest AB. Nyckelpersoner från Swekip stannar kvar som delägare i bolaget.

Umeåbaserade Swekip erbjuder prisvärda entreprenadmaskiner och redskap med hög kvalitet till den svenska marknaden. Maskinerna tillverkas i Kina enligt europeiska direktiv och Swekip har en nära och lång relation med tillverkaren.

Swekip grundades 10 år sedan och omsätter cirka 25 miljoner. Idag är bolaget marknadsledande inom sin nisch.

North Invest i Piteå är ett ägarlett företag som köper och utvecklar välskötta små och medelstora företag främst i Norrland. Nyckeln till framgång bygger på att kombinera den samlade kunskapen hos ägarkonstellationen med de förvärvade företagens styrkor.

I North Invest har Swekip hittat en ny ägare med engagemang, drivkraft och marknadskompetens. Båda parter ser fram emot att fortsätta utveckla verksamheten och ta tillvara potentialen att etablera bolaget som en av de stora aktörerna även på en internationell marknad.

Affären förmedlades av Swedbank Företagsförmedling i region Norr.

– Det är fantastiskt inspirerande när två parter visar ett ömsesidigt förtroende för varandra i en överlåtelseprocess och det slutligen landar i en affär. I denna affär blev det så att en av delägarna blir kvar som delägare med de nya ägarna. Jag är övertygad om att den nya konstellationen kommer att innebära fortsatt tillväxt och nya arbetstillfällen i regionen, berättar Jan Holmstedt, ansvarig mäklare och projektledare.

> Till pressmeddelandet (pdf)