Välkommen till Företagsförmedlingen!

På Wallingatan 33 finner du Företagsförmedlingens Stockholmskontor. Företagsförmedlingen finns i hela landet med ett femtiotal medarbetare, men om du befinner dig i Stockholmsområdet är det sannolikt hit du kommer för att klämma och känna på din framtida samarbetspartner.  

jesper gh2- Förberedelser och en relevant marknadsanalys skapar realistiska förväntningar inför en kommande affär, konstaterar Jesper Georgii-Hemming som ansvarar för Företagsförmedlingens transaktionsteam i Stockholm.

Få fastighetsägare skulle sälja sitt hus direkt till grannen, däremot är det många företagare som säger sig vilja sälja till någon viss affärsbekant utan att ha tagit reda på vilka alternativ och möjligheter som finns. Det finns många andra skäl till varför det är klokt att ta in expertis när det är dags att sälja företaget. Det handlar både om att få bra betalt och göra det på ett så enkelt och riskfritt sätt som möjligt. 

En överlåtelseprocess tar tid och kraft och risken är att företagaren ägnar för mycket fokus åt att sälja företaget, så till den milda grad att verksamheten blir lidande. 

- Gör inte det! Fortsätt att sköta bolagets affärer och fyll orderböckerna. Det är det bästa sättet att förbereda företaget så att det kan säljas till ett så bra pris som möjligt i framtiden, förklarar Jesper.


Berätta hur det ligger till  
Så vad pratar man om på ett första möte hos Företagsförmedlingen?  

lina falkner2– Vi arbetar med hög transparens från dag ett. Det är en del av vår filosofi, säger Lina Falkner, marknadsansvarig på Företagsförmedlingen och delaktig i transaktionsteamet som arbetar i Stockholm med omnejd. Det handlar om att ta pulsen på varandra och att lägga grunden för ett framtida samarbete, även om det kan dröja tills en affär faktiskt blir av.

– Vill du ta med andra till ett inledande möte med oss, till exempel din revisor eller rådgivare, så är det givetvis välkommet. Det hjälper oss att få en mer heltäckande och sanningsenlig bild av företaget, säger Jesper och tillägger det självklara: gör affärer med personer som du tycker om och känner högt förtroende för.  

 

När du lämnar det inledande mötet ska du ha fått veta det du behöver om Företagsförmedlingen och den metodik och den process som används. Därutöver ska du vid det här laget fått de tankenycklar som behövs för att fatta beslut om en försäljning överhuvudtaget är rätt. Kanske ska du som en förberedelse inför en försäljning ta in extern kompetens i styrelsen, anställa en vd eller kanske till och med köpa upp ett annat företag? Det är vanligt att entreprenörer säljer för att de vill trappa ned, men det finns gott om undantag. Företagsförmedlingen arbetar i det segment där försäljningspriset uppgår till 10-100 miljoner kronor och inte sällan behövs det en nytändning för att komma vidare i ett moget bolag. Kanske är det kraften att anamma digitaliseringens möjligheter som saknas? Om det genomförs en del åtgärder kan det vänta en ny marknad runt hörnet.

 

Är du redo?
Du måste alltså vara på det klara att du verkligen vill sälja innan den fördjupade analysen och jakten på en köpare sätts igång på riktigt. Det är viktigt att både hjärta och hjärna hinner vara med.

– Medan stora investerare, såväl köpare som säljare, är benägna att låta analyser och finansiell information vara avgörande för sina beslut är det ofta helt andra faktorer som avgör för våra kunder, säger Jesper.  

Den som kommer till oss ska ofta sälja sitt företag för första gången, medan en mäklare varit med och känner till vad som kan lyfta intresset för ett objekt. Vad är det som kännetecknar ett intressant bolag? Vad tittar en köpare på i första hand? Vilka frågor kommer att ställas och vad kan en säljare rätta till enkelt och vad kräver mer arbete?

En fåmansföretagare som säljer sitt livsverk, sannolikt efter år av slit, ska känna ”Det här blir en så bra affär som möjligt för mig, företaget och alla dem som jobbar i och med företaget”.  


Känslorna måste få ta plats
 

hearts– Vi vet hur viktigt det är att ta hänsyn till företagarens relationer. Vi har på nära håll upplevt den vånda företagare känner i samband med separationen från sitt företag. Tillståndet liknas ofta och med rätta med en skilsmässa från en livskamrat.  

– De flesta av oss som jobbar med rådgivning inom köp och försäljning av företag har själva en egen erfarenhet av att vara företagare i med- och motgång. Livet förändras för den företagare som säljer sitt företag, konstaterar Jesper.    


Nära till andra expertråd 
  

Företagsförmedlingen har ett nära samarbete med Swedbank och för kunderna finns ett helt team av experter som kan hjälpa till om det finns behov och intresse.

- Det finns till exempel ett nära samarbete med Swedbank Ägarplanering, vilket våra kunder uppskattar. Eller kanske är det ett besök hos en familjejurist du behöver först av allt, säger Jesper.    


Rätt tidpunkt viktig
 

Oavsett hur välskött ditt bolag är kan det vara svårt att rå på förändringar i omvärlden.  Arbetar du i en cyklisk bransch kommer det att bli svårt att sälja ditt bolag i nedgång.

– I ett färskt fall har vi hittat en köpare som hade slagit till direkt om företaget ifråga hade varit till salu för ett år sedan, men nu pekar kurvan nedåt i just denna bransch och då är det svårt att komma i mål. Vi avråder från desperata försök att sälja ett företag. Det är ofta bättre att backa och ta nya tag när förutsättningarna finns på plats.  

– Vi har över tusen profilerade köpare i vårt köparregister och över 10 000 intressenter som prenumererar på våra företag till salu-utskick, berättar Lina och Jesper fyller i:

– Finns det rätt köpare till ditt bolag kommer vi att hitta den. Om inte nu så när konjunkturen är på din sida. Det vågar jag lova, avslutar Jesper.