DipIomatgruppen köper kommunikationsbyrån Strateg Marknadsföring i Örebro och blir därmed en av de största digitala marknadskommunikationsbyråerna i Sverige.

Örebrobaserade kommunikationsbyrån Strateg Marknadsföring AB grundades 1985 och har idag närmare femtio anställda. Byrån har ett helhetserbjudande inom framför allt B2B-marknadsföring med spetskompetens inom IT. 

Nu förvärvas Strateg Marknadsföring av Diplomatgruppen som sedan tidigare äger ett antal byråer inom marknad och kommunikation. I och med förvärvet blir Diplomatgruppen en av landets största kommunikationsbyråer med över 100 personer och en omsättning på cirka 140 miljoner. Förvärvet stärker Diplomatgruppens erbjudande inom digital strategi och utveckling.

Fredrik Vannestål, vd Strateg Marknadsföring, ser fram emot att bli en del av Diplomatgruppen och delta i arbetet med att vidareutveckla verksamheten och forma ett ännu starkare erbjudande inom kommunikationsrådgivning.

Richard Skarin och Stefan Persson, Swedbank FöretagsförmedlingFöretagsförmedlingen i region Öst, Richard Skarin och Stefan Persson, var säljarnas rådgivare i transaktionen.

> Till pressmeddelandet (pdf)