Att ett företag ligger i Korpilombolo behöver inte vara negativt för varken affärer eller lönsamhet. Entreprenören och Blekingebon Mikael Tinglöf såg synergieffekter med sitt andra företag och slog till. Mäklaren Jan Holmstedt på Swedbank Företagsförmedling i Skellefteå fick affären att gå i lås, vilket krävde lite hjälp från en konkurrent.

Mikael TinglöfHela processen tog ett år från att företagsmäklaren Jan Holmstedt började bläddra i sitt register av intressenter för att hitta tänkbara köpare till företaget Polarfönster i Korpilombolo till att överlåtelsen av företaget skedde i augusti i år.

Och det blev Mikael Tinglöf, entreprenör med rötterna i Blekinge, som till sist slutade som ägare till företaget.

Genom åren hade han fått en förkärlek för Norrland och de företag som finns där.  Mikael Tinglöf köpte sitt första företag i Norrland för tio år sedan, varefter han pendlade mellan hemmet i Sölvesborg och företaget Aluman i Robertsfors i drygt åtta år. Han sålde sedan företaget med vinst och byggde ett ridhus hemma i Blekinge för att trappa ner och umgås med familjen. Men det blev en kort vilopaus. Redan nio månader senare hade han köpt företaget Fasadelement i Luleå och började långpendla igen. Efter ytterligare ett år köpte han företaget Polardörren, i Piteå, och började se sig om efter ännu ett objekt.

Parallellt med mäklarens ansträngningar hade dåvarande ägaren till Polarfönster hört talas om att Mikael Tinglöf köpt Polardörren och kontaktade honom.

– Han hade läst i en artikel i Dagens Industri att jag letade efter företag och att jag ville expandera i Norrland.

Mikael TinglöfFöretaget Polarfönster uppfyllde Mikael Tinglöfs kravspecifikation på ett tillverkande företag med en egen produkt.  Polarfönster hade ingen marknadsföring alls medan Mikael Tinglöf har en väl fungerande säljorganisation i Polardörren med 200 återförsäljare. Det var där han såg synergieffekterna med affären.

– Alla som vill ha en dörr vill troligtvis ha ett fönster! säger Mikael Tinglöf.

Förutom att alla praktiska pusselbitar ska falla på plats betyder parternas känslor mycket för hur en företagsaffär utvecklar sig.  Det kan därför underlätta om parterna inte förhandlar direkt med varandra utan har ett filter av rådgivare mellan sig.

– Det var en smidig affär, och det berodde mycket på att det fanns rådgivare på båda sidorna, i det här fallet kom köparens rådgivare från en konkurrerande företagsförmedling. Dessutom stämde personkemin, säger Jan Holmstedt när han summerar försäljningen av Polarfönster.

Mikael Tinglöf känner stor respekt för den förre ägaren och hans svåra beslut att sälja en verksamhet som byggts upp under 33 år. Att sälja sitt livsverk är en erfarenhet som Mikael Tinglöf själv har upplevt.

- Jag kommer ihåg hur jag satt på en parkeringsplats och grät efter att jag hade sålt mitt första företag, säger han.


I det här fallet är den förra ägaren kvar i företaget och alltjämt en nyckelperson i Polarfönster.

– Han kommer att jobba kvar i ett till tre år, annars hade jag inte köpt, konstaterar Mikael Tinglöf.